![]() |
Ummu Buceyd (radiyallahu anha) - Baskı Önizleme +- Rasit Tunca - Tiryaki Board () +-- Forum: DİNİ İSLAMİ BİLGİLER (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Forum: iSLAMi BiLGiLER (/forumdisplay.php?fid=187) +---- Forum: islam Büyükleri Hakkında Bilgiler (/forumdisplay.php?fid=196) +---- Konu Başlığı: Ummu Buceyd (radiyallahu anha) (/showthread.php?tid=10066) |
Ummu Buceyd (radiyallahu anha) - RasitTunca - 06-30-2020 Ummu Buceyd (radiyallahu anha) Rasûlüllah´a bey´at eden kadınlardan (Ummu Buceyd) künyeii Havva el-Ensariyye´dir. Beraberindeki bir grup kadınla Harîse oğullarından gelip Rasûlüilah´a bey´at etmiştir. Havva el-Ensariyye : Yâ Rasûlellah! Yoksul bir kimse gelip kapında duruyor. Ben de ona verecek birşey bulamıyorum ve az da olsa ona hiçbir şey veremiyorum, dedi. Rasûlüllah (S.A.V) : . Ona verecek, sadece yakılmış bir koyun tırnağı bulursan, onu yoksulun eline sıkıştırıver, buyurdu. Ummu Buceyd şöyle der: - Rasûlüliah´ın (S.A.V) şöyle dediğini duydum: Ey mü´min kadınlar! Sizden biriniz basit bir şeyde (kusur da) oisa komşusuna hakaret etmesin. Yine Ummu Bureyd şöyle der: Rasûlüliah´ın şöyle dediğini duydum: Sabah namazını ikinci fecrin doğuşuna kadar geciktiriniz. Bunun sevabı çok büyüktür. [1] -------------------------------------------------------------------------------- [1] Abdulaziz eş-Şennavi, Sahabe Hayatından Tablolar (Hanım Sahabiler), Uysal Kitabevi: 520. |