![]() |
Kurandaki Hz.Zekeriya'nın Duaları - Baskı Önizleme +- Rasit Tunca - Tiryaki Board () +-- Forum: DİNİ İSLAMİ BİLGİLER (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Forum: iSLAMi BiLGiLER (/forumdisplay.php?fid=187) +---- Forum: Güzel Dualar Zikirler Tesbihatlar (/forumdisplay.php?fid=283) +---- Konu Başlığı: Kurandaki Hz.Zekeriya'nın Duaları (/showthread.php?tid=36182) |
Kurandaki Hz.Zekeriya'nın Duaları - RasitTunca - 03-04-2025 Kurandaki Hz.Zekeriya'nın Duaları رَبِّ هَبْ لِي مِن لَّدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاء Okunuşu: "Rabbi heblî milledünke zürriyyeten tayyibeten inneke semî'uddü'âi." Anlamı: "Ey Rabbim! Bana katından temiz bir soy ihsan eyle, şüphesiz sen duayı işitensin!" (Âl-i İmrân, 3/38) *** رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ Okunuşu: "Rabbi lâ tezarnî ferden ve ente hayrulvârisîn." Anlamı: "Rabbim! Beni yalnız başıma bırakma (bana bir çocuk ver), Sen varislerin en hayırlısısın." (Enbiyâ, 21/89) Yüce Allah, Zekeriya (a.s.)'nın duasını kabul eder ve kendisine yaşlı olmasına rağmen Yahya'yı ihsan eder. |