06-01-2022, 01:23 AM
(Son Düzenleme: 06-13-2022, 10:25 AM, Düzenleyen: RasitTunca.)
Esteuzubillah
قَالَ أَلَمْ نُرَبِّكَ فِينَا وَلِيدًا وَلَبِثْتَ فِينَا مِنْ عُمُرِكَ سِنِينَ
وَفَعَلْتَ فَعْلَتَكَ الَّتِي فَعَلْتَ وَأَنتَ مِنَ الْكَافِرِينَ
قَالَ فَعَلْتُهَا إِذًا وَأَنَا مِنَ الضَّالِّينَ
فَفَرَرْتُ مِنكُمْ لَمَّا خِفْتُكُمْ
فَوَهَبَ لِي رَبِّي حُكْمًا وَجَعَلَنِي مِنَ الْمُرْسَلِينَ
Sadakallahul Aziym Şuara Suresi 18 - 19 - 20 - 21
OKUNUŞU
Kâle e lem nurabbike fînâ velîden ve lebiste fînâ min umurike sinîn.
Ve fealte fa’letekelletî fealte ve ente minel kâfirîn.
Kâle fealtuhâ izen ve ene mined dâllîn.
Fe ferartu minkum lemmâ hıftukum fe vehebe lî rabbî hukmen ve cealenî minel murselîn.
MEALI
Firavun Musaya dediki:ömrünü uzun senelerini bizimle gecirdin ve biz senin Rabbin degilmiydik (Terbiyet eden Anan Baban Degilmiydik) de.
şimdi bize isyan edipde bizim yaptiklarimizi yapmaz oldun sen baken bir.
Musa dediki:
Ben o siz ikinizin dediklerini yaparken delaletdeydim.
ve sizden kacdim kurtuldum ve Allah beni Rasul eyledi Tebligci eyledi.dedi.
Ve bu ayetler gösteriyorki Musa firavunu anlamadi Firavunda musayi anlamadi ve günümüzde oldugu gibi ana baba evlat catişmasi ve kuşak farki sebebyile anlaşmazlik ve evinden kacan babasindan anasindan yani terbiyet edici rabbinden kacan Musa.
Ve hal böyle iken, Musaya Rab olarak, yani anne baba olarak firavunu ve karisini veren, ona Rab kilan kimdide Musa bunu anlamadida firavuna itiraz etdi. ve yine firavuna musayi biricik evlat veren kimdide, evladina müsamaha gösteremedi firavun.
Ve Rab Rab derde insanlar, Allahu Tealanin dünyada, Rab ismini, Anne Baba üzerinden Tecelli ettirdigini bilmezde, firavunu kinar, musaya destek verir, halbuki musa ve firavunun başindan gecen olay, evlat veya üvey evlat ve, anne baba catişmasindan başka, daha büyük bir mesele degildi.
----------oOo----------
Kar©glan
Başağaçlı Raşit Tunca
Schrems, 07.12.2014 Çarşamba
Original Kar © glan
قَالَ أَلَمْ نُرَبِّكَ فِينَا وَلِيدًا وَلَبِثْتَ فِينَا مِنْ عُمُرِكَ سِنِينَ
وَفَعَلْتَ فَعْلَتَكَ الَّتِي فَعَلْتَ وَأَنتَ مِنَ الْكَافِرِينَ
قَالَ فَعَلْتُهَا إِذًا وَأَنَا مِنَ الضَّالِّينَ
فَفَرَرْتُ مِنكُمْ لَمَّا خِفْتُكُمْ
فَوَهَبَ لِي رَبِّي حُكْمًا وَجَعَلَنِي مِنَ الْمُرْسَلِينَ
OKUNUŞU
Kâle e lem nurabbike fînâ velîden ve lebiste fînâ min umurike sinîn.
Ve fealte fa’letekelletî fealte ve ente minel kâfirîn.
Kâle fealtuhâ izen ve ene mined dâllîn.
Fe ferartu minkum lemmâ hıftukum fe vehebe lî rabbî hukmen ve cealenî minel murselîn.
MEALI
Firavun Musaya dediki:ömrünü uzun senelerini bizimle gecirdin ve biz senin Rabbin degilmiydik (Terbiyet eden Anan Baban Degilmiydik) de.
şimdi bize isyan edipde bizim yaptiklarimizi yapmaz oldun sen baken bir.
Musa dediki:
Ben o siz ikinizin dediklerini yaparken delaletdeydim.
ve sizden kacdim kurtuldum ve Allah beni Rasul eyledi Tebligci eyledi.dedi.
Ve bu ayetler gösteriyorki Musa firavunu anlamadi Firavunda musayi anlamadi ve günümüzde oldugu gibi ana baba evlat catişmasi ve kuşak farki sebebyile anlaşmazlik ve evinden kacan babasindan anasindan yani terbiyet edici rabbinden kacan Musa.
Ve hal böyle iken, Musaya Rab olarak, yani anne baba olarak firavunu ve karisini veren, ona Rab kilan kimdide Musa bunu anlamadida firavuna itiraz etdi. ve yine firavuna musayi biricik evlat veren kimdide, evladina müsamaha gösteremedi firavun.
Ve Rab Rab derde insanlar, Allahu Tealanin dünyada, Rab ismini, Anne Baba üzerinden Tecelli ettirdigini bilmezde, firavunu kinar, musaya destek verir, halbuki musa ve firavunun başindan gecen olay, evlat veya üvey evlat ve, anne baba catişmasindan başka, daha büyük bir mesele degildi.
----------oOo----------
Kar©glan
Başağaçlı Raşit Tunca
Schrems, 07.12.2014 Çarşamba
Original Kar © glan